Home patifra.ro Tort Nunta Prajituri Nunta Contact

Tort de nunta - Patiseria Franceza Diana

Tort de nunta - Patiseria Franceza Diana

Torturile dau meselor o nota festiva, sarbatoreasca, motiv pentru care sunt incluse in meniul de nunta.

Pregatiirea tortului de nunta necesita semipreparate de calitate, armonios combinate ( atat din punc de vedere al structurii precum si al aspectului exterior); o pregatire profesionala deosebita, un decor adecvat evenimentului si o prezentare care sa-i puna in valoare calitatile.

Compozitia blatului de tort - Patiseria Franceza Diana

Compozitia blatului de tort

Tortul de nunta poate fi facut din blat de tort simplu sau cacao.

Indiferent ce tip de tort comandam, compozitia de baza este zaharul, ouale si faina, la care se pot adauga diferite ingrediente: cacao, zahar ars, nuca, vanilina, lamiae rasa, cocos, fructe, etc.

Prepararea blatului de tort - Patiseria Franceza Diana

Prepararea blatului de tort

Procesul de fabricare a blaturilor de tort presupune
-Spalarea oualor
-Separarea albusului de galbenus
-Spumarea galbenusului cu zaharul
-Optinerea bezelei din albus si zahar
-Amastecarea albusului cu galbenusul
-Adaugarea fainii
-Amestecare usoara in vederea omogenizarii
-Turnarea in ramele de coacere
-Uniformizare
-Coacere

Tort de nunta pe blat sau pe foi de pandispan

Tort de nunta pe blat sau pe foi de pandispan

Tortul de nunta poate fi facut pe blat sau foi de pandispan.

Torturile din blat au avantajul ca pot fi insiropate si astfel la nunta,dupa o masa satioasa, parca “aluneca ” mai usor, un tort mai “umed”.

Torturile pe foi de pandispan au avantajul ca suporta mai multe etaje si pot fi mai usor si mai frumos imbracate in pasta de zahar sau ciocolata.

Creme pentru torturi de nunta - Patiseria Franceza Diana

Creme clasice pentru torturi de nunta - Patiseria Franceza Diana

Cremele folosite in cofetarie sunt semipreparate sub forma de emulsie stabila,utilizate pentru umplerea si finisarea prajiturilor si torturilor.

Valoarea nutritiva si digestibilitatea cremelor sunt influientate de natura materiilor prime care stau la baza lor.

Clasificarea cremelor pentru torturi:
- Crema pe baza de lapte
- Crema pe baza de frisca
- Crema pe baza de grasimi

In prezent o mare amploare au luat cremele facute din SEMIPREPARATE. Despre aceste creme voi vorbi intr-un capitolul-"Creme gata preparate sau semipreparate".

Clasificarea cremelor pentru torturile nunta - Patiseria Franceza Diana

Clasificarea cremelor pentru torturile - Patiseria Franceza Diana

Creme pe baza de lapte
-crema de vanilie
-crema de nuci
-crema de mac
Cremele pe baza de lapte, aparel si sarlota, au o valoare energetica si continut bogat de proteine esentiale (din lapte, oua, frisca, gelatina).

Creme pe baza de grasimi(unt, margarina)
- crema Aparel - simpla
- de diferite culori
- cu diferite adaosuri
- crema cu fondant
- crema fiarta cu unt sau margarina

Creme pe baza de frisca
-Crema Sarlota
-Crema Ganaj

Toate aceste creme pot fi simple sau cu adaosuri diferite (cacao, fructe, fructe confiate, nuca, cocos,etc).

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

Blaturi si creme pentru torturi de nunta

In lucru

Tort nunta, Tort mireasa,Tort miri, Tort de nunta de ciocolata, Tort de nunta cu frisca, Tort de nunta cu fructe, Tort de nunta cu caramel, Tort mono portii cu fructe de padure, Tort mono portii cu visine, Tort mono portii cu vanilie, Tort de nunta acoperit cu pasta de zahar, Tort de nunta cu martipan, Tort de nunta etajat, Tort de nunta fara suport, Tort de nunta pe suport, Tort de nunta mono portii, Tort de nunta miri, Felii de tort pentru nunta, Tort nasi, Mini tort nunta, Caserole prajitura pentru nunta, Caserole tortulete pentru nunta, Cutii tort, prajituri pentru nunta, Platouri aperitive pentru nunta, Saratele pentru nunta, Suport tort nunta, Flori pentru tortul de nunta, Ornamente tort nunta, Flori din zahar la tortul de nunta, Figurine tort nun ta, Cantitate tort nunta, Pret felie tort nunta, Pret prajituri nunta, Pret saratele pentru nunta, Cantitate prajituri pentru nunta, Cantitate saratele pentru nunta, Transport tort nunta, Candy bar nunta, Aranjare Candy bar nunta, Pret Candy bar, Oferte prajituri nunta, Oferte Candy bar nunta, Suport candy bar nunta, Sortimente prajituri pentru nunta, Sortimente torturi pentru nunta, Ornamente din isomalt pentru torture nunta,Transport la Sala de nunti, Restaurant, Nunta de aur, Nunta de argint Oradea, Bihor - See more at: http://www.nunta.patifra.ro/index.php?idmenu=22&meniu=1#sthash.80bBkt4K.dpuf



+ Font | - Font



Convertor valutar